Waarmee kunnen we je helpen?
Sorry, je hebt geen toestemming om deze actie uit te voeren. U zal zich eerst moeten registreren (of aanmelden) op Helpburo.eu.
Laatste updates

In de maanden maart, april, mei, juni 2025 zijn er in verband met de feestdagen gewijzigde openingstijden.

  • Vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) - Gehele dag gesloten
  • Maandag 21 april (2e Paasdag) - Gehele dag gesloten
  • Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) - Gehele dag gesloten
  • Vrijdag 30 mei (in aansluiting op Hemelvaartsdag) - Gehele dag gesloten
  • Maandag 9 juni (2e Pinksterdag) - Gehele dag gesloten

Support aangelegenheden worden gewoon opgepakt en verwerkt.


Meer lezen

Nogmaals: probleem met FTP-verbinding voor KPN-klanten na recente KPN update
Geplaatst door Michel [Support] aan 03-04-2025 10:13

We hebben hier al reeds eerder melding van gemaakt (zie nieuws van 19 november 2024) en we hebben hier ook al een uitgebreid kennisbank artikel voor aangemaakt (zie hier), maar KPN klanten lezen dit blijkbaar niet. Dus bij deze nogmaals ook als nieuwsbericht, zodat er niet onnodige support tickets hiervoor aangemaakt worden. Bvd.

Het originele bericht van 19 november 2024 was als volgt:

Wij ontvangen meldingen van KPN-klanten die geen verbinding kunnen maken via FTP met hun hostingaccount of server. Dit probleem houdt verband met een recente update die door KPN is doorgevoerd en staat los van onze dienstverlening.

KPN heeft naar eigen zeggen op 13 november een beveiligingsupdate uitgevoerd, die heeft geleid tot het blokkeren van uitgaande FTP-verbindingen via de KPN-router. Deze maatregel valt onder het mom van "extra beveiliging", maar kan voor veel gebruikers tot ongemakken leiden, aangezien FTP wereldwijd als standaard communicatiemiddel wordt gebruikt voor het beheren van websites en servers.

Helaas kunnen wij vanuit onze kant weinig doen om dit probleem op te lossen, omdat wij geen toegang hebben tot uw KPN-routerinstellingen. Het probleem ligt dus niet bij onze servers, maar bij de instellingen van uw KPN-router. Om het probleem te verhelpen, dient u zelf in te loggen op uw KPN-router en de regel die uitgaande FTP-verbindingen blokkeert, te verwijderen. Meer informatie over deze situatie vindt u op het KPN-forum via de volgende link: https://community.kpn.com/modems-123/ftp-werkt-niet-meer-op-experia-box-v10-sinds-update-625186

Als u hulp nodig heeft bij het aanpassen van de instellingen, raden wij u aan om contact op te nemen met KPN. Zij kunnen u ondersteunen bij het ongedaan maken van deze wijziging, aangezien deze direct verband houdt met de door KPN doorgevoerde update. Dit staat geheel los van de bereikbaarheid van onze servers.

Dit heeft niks met onze servers en/of dienstverlening te maken, maar puur en alleen met uw KPN verbinding! Dit probleem is anno 2025 nog steeds actueel! Dus maak aub geen onnodige support tickets aan en volg de informatie hierboven op of bekijk het bijbehorende kennisbank artikel hierover: https://www.helpburo.eu/Knowledgebase/Article/View/met-een-kpn-verbinding-problemen-met-verbinden-naar-ftp.


Meer lezen

[opgelost] Storingsmelding Plesk server ns1.supersnel2.net
Geplaatst door Michel [Support] aan 15-03-2025 11:50

Ter informatie: op de Plesk-server ns1.supersnel2.net heeft zich op gisterenmiddag/-avond en hedenochtend vroeg een storing voorgedaan. In eerste instantie leek het probleem door onze technici te zijn verholpen, maar er bleek nog een onderliggende verstoring te zijn met betrekking tot een specifieke PHP-versie.

In de vroege ochtenduren is deze storing volledig verholpen. De oorzaak is achterhaald: een klant binnen deze Plesk-serveromgeving had wijzigingen doorgevoerd in onder andere de system user, waardoor de configuratiebestanden van Plesk beschadigd raakten. De betreffende klant is hierover geïnformeerd, en er zijn passende maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Sinds 09:00 uur vanochtend functioneren alle websites op deze server weer naar behoren. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Mocht u nog problemen ervaren en gebruikmaken van de Plesk-server ns1.supersnel2.net, dan verzoeken wij u vriendelijk een ticket in te dienen. Dit incident heeft geen enkele impact gehad op andere Plesk-servers binnen ons netwerk; het betrof uitsluitend deze specifieke serveromgeving.


Meer lezen

[afgerond] Gepland onderhoud ns1.speedmailer.nl server (14.03.2025)
Geplaatst door Michel [Support] aan 13-03-2025 10:06

Technici moeten onderhoud verrichten op de ns1.speedmailer.nl server aankomende vrijdag (14 maart 2025) dit omvat een migratie naar een nieuwer OS.
Het onderhoud zal rond 8:00 starten. Technici zullen de overlast tot een minimum beperken. Tijdens de werkzaamheden zullen de diensten die aan deze server gekoppeld zijn tijdelijke niet werken en/of bereikbaar zijn.

Downtime zal circa een uur zijn. Excuses voor het ongemak. Wij zullen hier status updates plaatsen.


Update (10:15) migratie is volledig afgerond en alle diensten zouden weer moeten werken. Technici zijn nog wel met een paar minimale aanpassingen bezig op de achtergrond. Nogmaals excuses voor het ongemak.


Meer lezen

Laatste reminder: Plesk stopt met Horde webmail per april 2025
Geplaatst door Michel [Support] aan 04-03-2025 13:33

Wij hebben het reeds aangegeven in september 2024 (zie hier), maar bij deze nogmaals een reminder dat Plesk volledig gaat stoppen met Horde webmail.

Dat wil zeggen dat vanaf april 2025 Horde als webmail client niet meer gebruikt kan worden; deze zal dus automatisch op alle Plesk servers verwijderd worden.
De enige webmail die dan nog zal functioneren is Roundcube. Dit kan u zelf voordien omwisselen binnen uw Plesk interface (onder de "Mail Settings"-optie) of wachten totdat Plesk dit automatisch omzet.

Plesk is inmiddels ook al gestopt met het leveren van welke vorm van support dan ook op Horde en dat wil zeggen dat wij zeer beperkt support kunnen leveren op Horde webmail. Hou hier rekening mee aub.
Zie ook de roadmap van Plesk hier: https://docs.plesk.com/release-notes/obsidian/deprecation-plan/.

Inmiddels zijn er nog maar een paar klanten die daadwerkelijk Horde webmail gebruiken, dus dit zal gelukkig weinig impact hebben.


Meer lezen

[update 1] Goed nieuws voor onze trouwe Plesk (shared) hosting klanten!
Geplaatst door Michel [Support] aan 21-02-2025 13:53

Als (Plesk shared webhosting) klant van het eerste uur heeft u jarenlang bijgedragen aan ons succes, en daar zijn we u enorm dankbaar voor. Om die waardering te tonen, gaan wij de komende periode onze oudste hostingomgevingen upgraden naar de nieuwste Plesk-platformen. Dit betekent niet alleen dat uw hostingomgeving helemaal up-to-date is, maar ook dat u profiteert van een flinke boost in snelheid, stabiliteit en functionaliteit.

De nieuwe Plesk-omgevingen draaien op een razendsnelle NVMe-gebaseerde serverinfrastructuur, die tot 15 keer sneller is, een 20 keer hogere IOPS biedt en een latentie heeft die tot 10 keer lager ligt dan traditionele SATA SSD server configuraties. In de praktijk betekent dit dat uw website merkbaar sneller zal laden en soepeler zal werken dan ooit tevoren. Kortom, u krijgt een hostingomgeving die niet alleen toekomstbestendig is, maar uw website ook direct een flinke upgrade geeft.

Heeft u een WordPress-website? Dan hebben we nóg beter nieuws! De nieuwe servers ondersteunen AccelerateWP, een krachtige optimalisatietool die de prestaties van uw WordPress-website aanzienlijk versnelt en tegelijkertijd het resourceverbruik verlaagt. Dit zorgt voor een nog soepelere en efficiëntere werking van uw website. En het mooiste? Dit wordt geheel kosteloos beschikbaar gesteld voor onze oudste Plesk shared webhosting klanten op deze allernieuwste Plesk shared hostingomgeving!

We begrijpen dat sommige klanten mogelijk specifieke wensen of vragen hebben over deze migratie. Om het proces voor iedereen soepel en efficiënt te laten verlopen, wordt de selectie van accounts die in aanmerking komen volledig door ons bepaald. Het is daarom niet nodig en niet mogelijk om hierover contact op te nemen via tickets, e-mail of telefoon. We willen de migratie graag zo vlot mogelijk uitvoeren en kunnen helaas geen individuele verzoeken in behandeling nemen. Support tickets hierover zullen dan ook niet worden beantwoord.

Wij kijken ernaar uit om u binnenkort te verwelkomen op onze nieuwste, supersnelle hostingomgeving. Wij willen u bedanken voor uw jarenlange vertrouwen in ons en daarom doen wij graag iets terug voor deze klanten van het allereerste uur!

Update 1 (27 februari 2025 - 14:30)
Inmiddels staan de eerste klanten actief op de nieuwe supersnelle omgeving. Zie ook het KB artikel: https://www.helpburo.eu/Knowledgebase/Article/View/belangrijke-informatie-mbt-migratie-van-ns1pleskssd1nl-en-ns1pleskssd2nl.
Er zijn weinig tot géén problemen geconstateerd tijdens het migreren van deze oudere accounts naar de volledig nieuwe omgeving. Technici zijn nu bezig met de 2e oude serveromgeving. Waarschijnlijk zullen er nog een paar servers op korte termijn volgen.


Meer lezen


Helpburo [Online Support Systeem] - Copyright © 1999-https://www.helpburo.eu Helpburo
Waarmee kunnen we je helpen?
knowledgebase : Domeinnamen
   

Duur van een verhuizing van een domeinnaam in het algemeen

Vaak denken klanten dat een verhuizing van een domeinnaam direct geregeld is. Bij bepaalde TLD's (dus domeinnaam extensies) is dit ook wel zo, maar in de praktijk kan dit soms wel eens anders zijn. Een verhuizing van een domeinnaam hangt van vele factoren af; ten eerste de TLD oftewel extensie van een domeinnaam; zo gaat de verhuizing van een .nl-domeinnaam vaak vrij snel en probleemloos.

Echter bij bijvoorbeeld een .com-domeinnaam kun je weer afhankelijk zijn van de oude c.q. vorige provider (of registrar), daar deze nog akkoord moet geven voor een verhuizing. Dit ondanks het feit dat je een verhuistoken (EPP code) hebt. Ook kan het zijn dat je bij bepaalde TLD's eerst een bevestigingsmail krijg op het "admin"-contact van de domeinnaam; deze moet je bevestigen c.q. accorderen, alvorens de verhuizing überhaupt gestart wordt. Ook kan er bij bepaalde TLD's een "lock" (verhuis blokkade) op de domeinnaam staan; hierdoor is het niet mogelijk om een domeinnaam zomaar te verhuizen en zal eerst deze "lock" verwijderd dienen te worden bij de huidige provider/registrar; dit kunnen wij niet doen, daar de domeinnaam natuurlijk (nog) niet bij ons staat. En zo heeft iedere TLD wel iets wat een daadwerkelijke verhuizing van een domeinnaam kan vertragen.

Over het algemeen is een verhuizing van een domeinnaam binnen 1 (werk)dag geregeld en soms sneller, maar een verhuizing (wederom afhankelijk van de TLD en provider of registrar) kan ook maximaal 5 werkdagen duren. Helaas kunnen wij hierop geen invloed uitoefenen; het is gewoon een kwestie van wachten. Een email sturen of een support ticket inschieten wat de status is van de verhuizing en/of dat uw domeinnaam nog altijd niet verhuisd is, is dan ook niet noodzakelijk. Wij vragen iedere domeinnaam gewoon direct aan voor verhuizing en bij eventuele problemen nemen wij gewoon contact met de klant op. Zo ook met incorrecte verhuistokens (EPP codes) en een eventuele "lock" op een domeinnaam.

Je kan vaak bij een WHOIS zien of een domeinnaam daadwerkelijk aangevraagd is voor verhuizing; zo zien je bijvoorbeeld bij een .com domeinnaam vaak de tekst "Pending" of "Pending transfer" staan. Dat wil dus zeggen dat de verhuizing is aangevraagd en de verhuisprocedure loopt. In dat geval is het dus afwachten totdat de domeinnaam daadwerkelijk over is. En nogmaals; dit kunnen wij niet beïnvloeden.

Domeinnaam na verhuizing niet oproepbaar / zichtbaar op het internet

U heeft een domeinnaam aangevraagd voor verhuizing en deze is volledig afgerond, maar toch is deze nog altijd niet oproepbaar of zichtbaar op het internet. Dat wil niet zeggen dat de verhuizing niet goed is gegaan of dat dit aan onze servers ligt. Dit kan echter verschillende oorzaken hebben; hieronder leggen wij een aantal oorzaken uit die wij het vaakst tegen komen.

Domeinnaam staat niet (correct) aangemaakt op de nieuwe server

Hoe vreemd dit ook mag klinken, toch krijgen wij hier regelmatig mee te maken. Wij krijgen na de verhuizing een email of een support ticket waarbij de klant aangeeft dat de domeinnaam is verhuisd, maar deze nog altijd niet werkt. Vaak gaat dit gepaard met een opmerking of onze servers wel correct werken of dat er iets mis is met de server. Bij controle blijkt dan dat de domeinnaam in kwestie niet eens op de server aangemaakt staat... Tsja, in dat geval is het vrij logisch dat een domeinnaam niet zichtbaar wordt; met een auto kun je ook niet gaan rijden als deze geen wielen heeft, toch?

Daarnaast maken wij ook mee dat men, op de server, de DNS-records (incorrect) heeft aangepast/gewijzigd en dat de domeinnaam hierdoor niet zichtbaar wordt op het internet. Of wat te denken van verkeerde nameservers (ns1/ns2) opgegeven te hebben of ingevoerd te hebben. Dit alles komt vaker voor dan je zou denken. Dus controleer altijd, bij problemen, of de domeinnaam in kwestie aangemaakt staat op de server, of de (originele) DNS records goed staan en of de juiste nameservers gebruikt zijn (een typfout is zo gemaakt). Daarmee voorkom je al een ellende, downtime en onnodige support tickets en/of emails.

Hoge TTL (Time To Live) ingesteld op een domeinnaam (SOA records)

Bij een groot aantal domeinnamen zien wij dat de TTL (Time To Live) ingesteld staat op één dag oftewel 24 uur. Dat wil zeggen dat iedere aanpassing die je doet inzake je domeinnaam (m.b.t. DNS-records) dit 24 uur zal duren alvorens dit zichtbaar zal zijn op het internet. De TTL heeft alleen betrekking op bestaande records; maak je een nieuw DNS-record aan, dan zal deze aanpassing direct zichtbaar zijn, echter pas je deze vervolgens aan, dan zal het dus 24 uur duren. Wel zien wij (gelukkig) een steeds lager ingestelde TTL; doorgaans zien wij 1 uur tegenwoordig. Wijzelf werken doorgaans met een TTL van 5 minuten. Dus iedere DNS aanpassing zal zichtbaar zijn na 5 minuten; denk bijvoorbeeld aan een aanpassing van een A-record of MX-record. Pas je dit bij ons aan, dan zal deze normaliter na 5 minuten zichtbaar/actief worden.

Maar wat heeft dit dan te maken met een verhuizing van een domeinnaam? Nou de TTL wordt opgeslagen door DNS providers en ondanks dat een domeinnaam naar een andere provider en/of server gaat, dan wordt nog altijd door het meerendeel de actuele TTL gehanteerd (uitzonderingen daar gelaten). Dus als deze op 24 uur stond, dan zal de domeinnaam die eerste 24 uur (vaak) nog blijven verwijzen naar de oude locatie, dus server. Hou hier dus rekening mee.

Wanneer de TTL van een domeinnaam op 24 uur (oftewel 1 dag staat) is het verstandig om dit al op voorhand, dus voordat men een domeinnaam gaat verhuizen, aan te passen. En dan pas de domeinnaam daadwerkelijk te verhuizen na die 24 uur. Op die manier weet je zeker dat het één en ander snel opgepakt wordt op de nieuwe server, waar de domeinnaam op aangemaakt staat. Dit is ook aan te bevelen bij een domeinnaam met DNSSEC (zie verderop voor uitleg hierover). Er zijn diverse websites waar je de TTL kunt zien van je huidige domeinnaam, bijvoorbeeld bij MxToolbox hier.

En dan meteen een kanttekening; wij krijgen vaak support tickets van klanten die aangeven dat de TTL op 5 minuten staat. Dat kan best zijn, maar als deze voordien op 24 uur stond en deze is vervolgens aangepast naar 5 minuten, dan duurt het dus eerst 24 uur alvorens de instelling van 5 minuten actief wordt. De oude c.q. vorige TTL instelling blijft gehanteerd worden, totdat deze verlopen is. Dus nogmaals; je huidige TTL staat bijvoorbeeld op 4 uur en deze pas je aan naar 10 minuten, dan duurt het 4 uur alvorens de nieuwe instelling van 10 minuten actief wordt. Hou hier ook rekening mee.

DNSSEC stond actief op de domeinnaam bij de oude registrar/provider

DNSSEC bestaat al sinds 2012, echter wordt dit steeds vaker gebruikt. Maar wat is het precies? DNSSEC voorziet de DNS records van een digitale handtekening, zodat de aanvrager kan controleren of de record die terug komt, authentiek is. Het “spoofen” van DNS, of zogeheten cache-poisoning, is hierdoor niet langer meer mogelijk. Dus het is in feite een extra beschermingslaag t.b.v. je domeinnaam. Dit is natuurlijk een mooi iets, echter levert dit ook (heel) vaak problemen op. Niet alleen bij aanpassingen van bepaalde DNS-records (dan moet DNSSEC opnieuw ingesteld worden), maar dus ook bij verhuizingen. En, zoals wij al eerder aangaven, is DNSSEC een zeer mooie beschermingslaag bij goed gebruik, maar het kan ook voor zeer vervelende problemen zorgen (zeker met een verkeerd of hoog ingestelde TTL; zie hierboven).

Wanneer bij de oude registrar/provider DNSSEC actief stond op de domeinnaam, dan wordt deze dus ook meegenomen met de verhuizing. Dan zal de domeinnaam, ook nadat de verhuizing volledig is afgerond, niet gaan resolven. Immers ontbreekt op de (nieuwe) server de DNSSEC van de vorige server oftewel de digitale handtekening. Aangezien de domeinnaam naar een nieuwe server is verhuisd, dan zal deze digitale handtekening nooit corresponderen. Met als gevolg dat de domeinnaam nooit zichtbaar zal worden op het internet (oftewel resolven). Dit zien wij steeds vaker gebeuren helaas. Dan krijgen wij vaak support tickets of de DNS van de server wel klopt en/of er andere problemen met de server zijn; dit is dus niet het geval. Wij hebben inmiddels meer dan 23 jaar ervaring, dus wij hebben inmiddels meer dan voldoende ervaring inzake het opzetten van servers en DNS configuraties.

Om eventuele problemen inzake het resolven van je domeinnaam te voorkomen met DNSSEC, is het altijd verstandig om DNSSEC compleet te laten verwijderen op voorhand van de verhuizing. En hou ook rekening met de TTL (zie hierboven) en pas eerst de TTL aan, dan DNSSEC verwijderen (op de server en op de domeinnaam zelf) alvorens de domeinnaam aangevraagd wordt voor verhuizing. Een verhuizing van een domeinnaam met actieve DNSSEC én een TTL van 24 uur kan ervoor zorgen dat uw website 1 dag lang offline is. Pas dus hiermee op.

Browser cache en DNS providers

Ook hier krijgen wij veel mee te maken. Domeinnaam is verhuisd naar een andere server en alles staat goed. Op bijvoorbeeld de telefoon wordt de website op de nieuwe server aangegeven, maar op de laptop weer niet. Is er dan iets fout op de server? Of is er iets niet goed met de DNS? Kort door de bocht... Neen. Alles is goed gegaan inzake de verhuizing, echter heb je nog met andere factoren te maken (naast de hierboven genoemde TTL uiteraard), namelijk "browser caching" en DNS providers.

Inzake browser caching; als je een website opent (in welke browser dan ook), dan slaat deze informatie op van een website. Waarom? Om zo sneller te kunnen laden wanneer je deze opnieuw opent; dit maakt een website niet alleen sneller, maar scheelt ook datatraffic. Dit doet iedere webbrowser of je nu Safari, Chrome, Firefox, Edge of welke browser dan ook gebruikt. Uiteraard zijn er uitzonderingen en kan caching ook uitgeschakeld worden, maar dat is zeer uitzonderlijk en dan zou je dit artikel ook hoogstwaarschijnlijk niet lezen. ;-)

Hoe dan ook; doordat er website gegevens opgeslagen worden, kan het zijn dat ook na de verhuizing de website dus (al dan niet gedeeltelijk) uit de cache wordt geladen en hierdoor de oude website en/of locatie aangeeft. Dit heeft dus niks met onze servers te maken of met mogelijke DNS problemen, maar puur en alleen met uw computer, laptop, tablet, telefoon en dergelijke. Je zou dit kunnen omzeilen door het geheugen van de browser cache te legen, CTRL-F5 (werkt niet bij een forward), incognito modus van je browser opstarten, etc. Werkt dit laatste altijd? Nee, want je zit ook nog eens met bijvoorbeeld DNS providers. Maar als wij aangeven dat een domeinnaam actief en/of correct verwijst naar de juiste server, dan kan u met 100% zekerheid aannemen dat dit zo is. Uiteraard kun je dit zelf ook testen via deze handige DNS Propagation Checker. Wanneer deze aangeeft dat de domeinnaam verwijst naar het nieuwe IP-adres, dan kun je er 100% zeker vanuit gaan dat de verhuizing gewoon correct afgerond is en dat het niet aan de server of diens DNS configuratie ligt, maar aan uw browser, computer of DNS provider.

Dan DNS providers. Vooropgesteld; wijzelf (zowel bedrijfsmatig als prive) maken altijd gebruik van een combinatie van twee verschillende (open) DNS providers, namelijk Cloudflare DNS en Google DNS. Hierdoor weten wij zeker dat wij snelle DNS queries hebben en daarnaast ook het snelste DNS aanpassingen zien. Alsook dat deze zeer regelmatig vernieuwd worden. Bij klanten zien wij vaak dat zij nog altijd DNS providers gebruiken van hun internet leverancier (ISP), bijvoorbeeld: Ziggo, KPN, Delta, Caiway, etc. Uiteraard is hier niks mis mee, maar de DNS servers die hun gebruiken voor je internet, lopen regelmatig achter en worden slechts een paar keer per dag vernieuwd (soms slechts één keer per 24 uur). Dus ook dan kan het zijn dat je nog altijd verwezen wordt naar de oude server c.q. locatie na de verhuizing van je domeinnaam.

Wij adviseren altijd om eveneens gebruik te maken van open DNS providers; er zijn veel mogelijkheden, zo gebruiken wij dus een combinatie van Cloudflare en Google, maar als je Google niet vertrouwd zijn er ook voldoende alternatieven. Hoe dan ook; het is (bijna) altijd beter om een open DNS provider te gebruiken, dan die van je internet provider (ISP). Dit zorgt niet alleen voor snellere en actuele DNS queries, maar ook je privacy kan beter gewaarborgd worden alsook je veiligheid tegen malafide websites. Dit laatste twee is weer afhankelijk van het type open DNS provider. Maar hier is meer dan voldoende informatie over te vinden op het internet en hoe je dit gemakkelijk kunt instellen (het beste is natuurlijk via je router, dan wordt dit toegepast op alle internet verbonden apparatuur binnen je netwerk).

En nogmaals; als je zeker weet dat het aan onze servers / DNS ligt, controleer dit eerst dan eens via de DNS Propagation Checker. Als deze het juiste IP-adres doorgeeft van de nieuwe omgeving c.q. server, dan ligt het echt niet aan onze servers en/of DNS configuratie, maar toch echt aan uw eigen apparatuur.

Autorisatiecode / epp codes voor EU namen:
     Deze zijn niet verplicht maar optioneel en kunt u als eigenaar verkrijgen op www.eurid.eu

Autorisatiecode overige ( com, net,org, biz, info )
    Deze kunt u aanvragen bij accountbeheer@  de hostingprovider van u.

Autorisatiecode voor co.uk
     Deze heeft geen autorisatiecode maar een ander manier van kenbaar maken. Dit een zogenaamde pull en push systeem
     U moet aan uw huidige provider zijn co.uk tag vragen en doorgeven aan ons. Wij doen dan een zogenaamde retag en als
     deze naam dan zichtbaar is in de whois kan de andere provider de naam naar zich toe halen ( pull)

Let wel,
U moet altijd eerst opzeggen voordat u deze kunt aanvragen.
Als u opzegt verlengen wij de naam niet meer en moet u dus zorgen voor een tijdige verhuizing.
Een Epp ( autorisatiecode) is slechts 14 dagen geldig in de meeste gevallen. Wij verstrekken deze eenmalig.
Mocht u niet tijdig verhuizen en de naam nog niet verlopen zijn kunnen we kosten in rekening brengen voor het nogmaals versturen van deze code.

Niet tijdig verhuizen kan extra kosten met zich meebrengen. Omdat wij na opzegging niet meer verlengen en u te laat bent met verhuizen
komt de naam in redemption / quarantaine. De kosten om uit quarantaine of redemption halen verschillen per tld tussen de 65 en 380 euro per domeinnaam.

De procedure om een domeinnaam te verhuizen verschilt per domeinnaam extensie/TLD. Om die reden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest voorkomende domeinnamen met daarbij toelichting over de door te lopen verhuisprocedure, zo weet u precies wat u nodig heeft of moet regelen om dit soort domeinnaam te verhuizen. De verhuisprocedure kan in sommige gevallen per domeinnaam verschillen.

COM/NET/ORG: Zorg ervoor dat uw WHOIS gegevens actueel zijn, met name het e-mail adres is belangrijk in verband met de bevestigingmail. Vraag de verhuiscode bij uw huidige provider op.
   
NL: Vraag het benodigde verhuis token bij uw huidige provider op.
   
BE/EU: Vraag de verhuiscode bij uw huidige provider op.
   
NU: In sommige gevallen zijn verhuisformulier nodig om de verhuizing af te kunnen ronden, deze zullen wij u per e-mail toezenden.
   
DE: Deze verhuisprocedure kan verschillen, in sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van e-mail validatie, in andere gevallen heeft u een verhuiscode nodig. Hiervoor kunt u terecht bij uw huidige provider.

CO.UK: Deze heeft geen autorisatiecode maar een andere wijze van verwerken. Dit is een zogenaamd pull en push systeem.
U moet aan uw huidige provider zijn co.uk tag vragen en doorgeven aan ons. Wij doen dan een zogenaamde retag en als deze naam dan zichtbaar is in de whois kan de andere provider de naam naar zich toe halen ( pull)
Dit verschilt per domeinnaam, om u inzage te geven in de verhuisduur van de meest populaire domeinnamen hebben we hieronder een overzicht voor u samengesteld. De meer exotische domeinnamen en domeinnamen welke niet vaak besteld worden zijn niet opgenomen in dit overzicht, voor informatie over de verhuisduur/verhuisprocedure van een andere domeinnaam kunt u contact opnemen met accountbeheer.

NL: Direct, de domeinnaam verwijst binnen 2 tot 4 uur na verhuizing naar de nieuwe nameservers/de nieuwe locatie.

COM/NET/ORG: Hierbij wordt een mail verzonden naar het admin-c, zodra de verhuizing per e-mail is bevestigd wordt deze in gang gezet. De doorlooptijd verschilt van 1 uur tot 5/10 werkdagen.
    
BE: Direct, de domeinnaam verwijst binnen 2 tot 4 uur na verhuizing naar de nieuwe nameserver/de nieuwe locatie.
   
EU: Er wordt een mail verzonden naar het admin-c, zodra de verhuizing per e-mail is bevestigd wordt deze in gang gezet. De doorlooptijd verschilt van 2 uur tot 5 werkdagen.

DE: Direct, de domeinnaam verwijst binnen 24 uur na verhuizing naar de nieuwe nameserver/de nieuwe locatie.

NU: Na ontvangst van de benodigde formulieren binnen 5 tot 10 werkdagen.
Uitleg over verhuizen .nl Domeinnaam (nieuwe procedure)

Er zijn een aantal stappen bij een .nl domeinnaam verhuizing:

Authorisatie
Zoek eerst uit wat de verhuis/ophefprocedure bij de vorige hostprovider is.
Geef daar tijdig aan dat u de domeinnaam zal gaan verhuizen. (ook om latere misstanden te voorkomen denk aan facturatie)
Vraag ook een bevestiging van de verhuizing bij de oude hostprovider. (voor uw eigen administratie)
Vraag de token op bij de oude provider!



Token (AUTH code)
Een .nl domeinnaam kan alleen verhuisd worden als u het token (AUTH code) ingeeft in het aanvraagformulier.
Het token is een unieke code voor iedere .nl domeinnaam.
Deze code is bedoeld om de domeinnaam tegen ongewenste aanpassingen (zoals een verhuizing) te beschermen.
Dan wel de domeinnaam houder zelf, dan wel de huidige/vorige provider heeft het token, of kan deze opvragen.
De nieuwe host kan dit niet voor u doen.

Een token ziet er ongeveer zo uit:      khylaw5pxero

Starten verhuizing & de verhuisprocedure
Nadat u via het bestelformulier de verhuizing van uw .nl domeinnaam heeft ingegeven + de bijbehorende token heeft ingegeven, wordt de verhuizing van de domeinnaam bij de SIDN aangemeld en staat deze per direct bij de nieuwe hostprovider, de dns zal enige uren later al zijn aangepast naar de nieuwe omgeving.



Geen token? Dan de verhuizing escaleren.
Indien uw oude hostprovider niet meewerkt en u dus geen token kan verkrijgen, dan kan de nieuwe hostprovider op uw verzoek de verhuizing escaleren.

Hiervoor dienen wij uw identiteit vast te stellen. (wettelijk geldig legitimatie bewijs die overeenkomt met de Whois)
Na het vaststellen van uw identiteit en het nieuwe ingediende verzoek bij de SIDN (met de melding dat de oude hostprovider de token niet wil verstrekken) tot het verstrekken van de token wordt het verzoek nogmaals door de SIDN beoordeeld.
Als de overlegde bescheiden in orde zijn zal de SIDN binnen 5 werkdagen de token aan de betreffende nieuwe hostprovider de token rechtstreeks verstrekken.

Hierna wordt bovenstaande procedure vervolgd en zal de verhuizing alsnog doen plaatsvinden!


Domeinnaam via reseller geregistreerd deze geeft geen autorisatie code.

Indien u een domeinnaam heeft geregistreerd via een van onze resellers en deze reseller wil u de autorisatie code niet verstrekken dan kunnen wij hier opvolging aan geven, u dient dan wel de bescheiden te overleggen (e-mails, brief, fax) waarin u de reseller heeft verzocht om de autorisatie code aan u (eigenaar/houder van de betreffende domeinnaam) te verstrekken en dat hij ingebreke blijft!!

Tevens dient u geldige legitimatie te overleggen waaruit blijkt dat u de daadwerkelijke eigenaar/houder van de domeinnaam bent, u kunt dus niet deze procedure door derden (uw nieuwe hostingprovider, webdesigner, etc.) laten uitvoeren! (uitsluitend de eigenaar/houder van de domeinnaam)

Nadat wij deze stukken van u als eigenaar/houder van de betreffende domeinnaam hebben ontvangen zullen wij binnen 5 werkdagen de autorisatie code aan de eigenaar/houder verstrekken.